Робот підняв тривогу, коли його спробували вкрасти

Подані роботом сигнали тривоги допомогли уникнути крадіжки, але злочинець зник

Сигнали про допомогу, які посилав робот-газонокосарка, зірвали план злодія, який мав намір його викрасти. Про це повідомляє інформаційне видання Hindustan Times.

Німецька поліція заявила в п'ятницю, що домовласник в західнонімецькому місті Ліппштадт зіткнувся з незвичайною ситуацією, отримавши у вівторок увечері повідомлення на смартфон від робота-газонокосарки, який повідомляв, що він перевернувся догори дном.

Коли чоловік вийшов на галявину, щоб перевірити пристрій, він зауважив злодія, який намагався втекти з роботом під пахвою. За словами поліції, захоплений зненацька на місці злочину злодій впустив робота і зник.

Офіцери обшукали місцевість, але не зуміли знайти підозрюваного. Поліція викликає всіх можливих свідків. Про те, чи постраждав робот в результаті інциденту, нічого не повідомляється.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Амстердамі успішно протестували човна-робота. Робот-човен завдовжки 2 м і вагою 50 кг три години рухався по каналах Амстердама, після чого повернулася у вихідну точку з похибкою всього 0,17 м.