Головна Новини HI-tech роботи Материнська компанія Google розробила унікальних роботів для фермерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Материнська компанія Google розробила унікальних роботів для фермерів

Роботи здатні збирати цінну інформацію про рослини, включаючи їх висоту, площу листя і розмір плодів

14 жовтня 2020, 16:17
Поділіться публікацією:

Alphabet, материнська компанія Google, представила прототипи роботів-баггі, які можуть вивчати окремі рослини в полі, щоб допомогти фермерам підвищити врожайність. Про це повідомляє BBC.

Материнська компанія Google розробила унікальних роботів для фермерів

ФОТО: New Atlas

Роботи-баггі пересуваються по полям на вертикальних стовпах, так що вони можуть рухатися над рослинами, не зачіпаючи їх. Мета проекту полягає в тому, щоб зібрати величезну кількість даних про те, як ростуть сільськогосподарські культури.

"Ми сподіваємося, що більш досконалі інструменти дозволять сільськогосподарській галузі змінити методи вирощування продуктів харчування", — повідомив в своєму блозі Елліотт Грант, керівник проекту. 

Команда Project Mineral, яка займається проектом, заявляє, що її головна мета — задовольнити зростаючу потребу світу в продуктах харчування і забезпечити стійкість їх вирощування. Але сучасні інструменти не дають фермерам потрібної інформації про рослини.

Хоча у фермерів може бути інформація про склад грунту або погоду, робот-баггі був розроблений, щоб бачити, як рослини "насправді ростуть і реагують на навколишнє середовище", говориться в повідомленні компанії. Баггі також може записувати таку інформацію, як висота рослин, площа листя і розмір плодів. І всі ці дані вводяться в систему машинного навчання, щоб спробувати виявити закономірності і ідеї, корисні для фермерів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Googleзапустить нову корисну функцію на YouTube.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини