Головна Новини HI-tech роботи Штучний інтелект здобув впевнену перемогу в повітряному бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект здобув впевнену перемогу в повітряному бою

Військовий пілот програв штучного інтелекту п'ять дуелей з п'яти

28 серпня 2020, 14:05 comments1267
Поділіться публікацією:

Згідно з численними повідомленнями, алгоритм штучного інтелекту, що пілотував винищувач F-16 Fighting Falcon в імітації повітряного бою проти досвідченого пілота ВПС США, здобув бездоганну перемогу в п'яти напружених поєдинках поспіль. Про це повідомляє видання Business Insider.

Штучний інтелект здобув впевнену перемогу в повітряному бою

Агентство перспективних оборонних дослідницьких проектів (DARPA) провело кінцевий раунд свого третього й останнього змагання AlphaDogfight в четвер, виставивши систему штучного інтелекту, розроблену компанією Heron Systems, проти пілота-людини в ситуації "імітація повітряного бою в межах видимого діапазону".

Згідно Breaking Defense, ШІ Heron зіткнувся сам на сам з випускником Курсу інструкторів по зброї ВВС з позивним "Banger". Експерт-коментатор Джастін Мок з DARPA сказав, що алгоритм ШІ продемонстрував "надлюдську здатність прицілювання" під час повітряного бою. Під час бою пілот-людина жодного разу не завдав противнику поразки.

Breaking Defense охарактеризував змодельований бій як "сценарій бою сам на сам", в якому комбатанти стріляли з "передових знарядь в класичному повітряному бою в стилі Другої світової війни", що вказує на те, що, хоча штучний інтелект швидко прогресує, потрібна додаткова робота, перш ніж він буде готові до складнощів сучасної війни.

Проте, досягнення є значним для системи ШІ, розробка якої, згідно Breaking Defense, почалася менш як рік тому. Повідомляється, що програма ШІ Heron вчилася швидко, отримуючи приблизно "12 років досвіду" в ході 4 мільярдів симуляцій, повідомляє Defense One. Система Heron змагалася з пілотом-людиною після перемоги над іншими алгоритмами ШІ в попередніх раундах змагання.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект навчився роздумувати про сенс життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини