Як видалити подряпини з екрану смартфона

Поява подряпин зовсім не означає, що потрібно бігти в сервіс

Які б міцні матеріали не використовував виробник смартфона, ризик подряпати або пошкодити екран нікуди не зникне. Але, якщо знати декілька хитрощів, то можна самостійно позбавитися від подряпин на екрані.

Фахівці пояснюють, що якщо подряпини з'явилися на захисній плівці або склі, то найправильніше рішення - відразу замінити їх. Але якщо ж постраждав сам екран, то можна самому спробувати виправити цей недолік. І для цього вам знадобляться підручні засоби.

Зубна паста

Її щадний абразив відмінно підходить для того, щоб позбутися від дрібних подряпин. Для цього потрібно нанести невелику кількість пасти і і акуратно розтирати круговими рухами м'якою тканиною до зникнення або мінімізації дефекту.

Харчова сода / дитяча присипка

На одну частину води знадобиться дві частини соди / присипки. Масу потрібно розмішати до однорідного стану, потім акуратними рухами розтерти її в тому місці, де з'явилася подряпина.

Паста ГОІ / паста Displex / поліроль з оксидом церію

Компоненти, які є в їх складі, дозволять за лічені хвилини позбутися від подряпин на екрані. Але експерти рекомендують заздалегідь дізнатися, з якого матеріалу зроблений екран - це допоможе вам не помилитися з вибором засобу.

Рослинна олія

Соняшникова, оливкова, кунжутна, кукурудзяна або будь-яка інша олія допоможе прибрати подряпини, але тільки на деякий час. І тільки в тому випадку, якщо подряпини на екрані смартфона мікроскопічні, а не серйозні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, настройки, які найбільше розряджають смартфон. Часто буває, що смартфон розряджається в самий невідповідний момент. Так відбувається тому, що можуть бути активовані зайві настройки, які істотно скорочують час його роботи. Директор Інституту інформаційних технологій Університету "Синергія" Станіслав Косарєв розповів, про які хитрощі в такому випадку слід знати.