Власники iPhone побоюються нового оновлення через можливе стеження

Система використовує анонімні теги Bluetooth, щоб відстежувати, хто контактував із зараженими COVID-19

Apple випустила останнє оновлення iOS - iOS 13.7, яке багато користувачів не ризикують встановлювати, побоюючись стеження. Так, крім звичайних оновлень там є вбудований інструмент, який при необхідності органи охорони здоров'я будуть використовувати для відстеження поширення COVID-19.

Відомо, що нова система Exposure Notifications Express заснована на більш ранньому API (iOS 13.5). Чиновники громадської охорони здоров'я можуть використовувати її для стеження за людьми з коронавірусом. Є інформація, що система використовує анонімні теги Bluetooth, які зберігаються локально на телефонах користувачів, щоб відстежувати, хто контактував із зараженими COVID-19. Якщо інший користувач iPhone вступає в тісний контакт із зараженим, телефони будуть зв'язуватися один з одним і повідомляти користувача про те, що хтось з позитивним результатом на вірус знаходиться в безпосередній близькості, можливо, піддаючи їх дії COVID-19.

Варто відзначити, що Apple приховала факт наявності додатку, вбудованого в саму ОС, через що користувачі відмовляються оновлювати свої смартфони до актуальної версії.

Нагадаємо, авторитетне джерело в компанії Apple засмутило шанувальників, які чекають виходу iPhone 12 в жовтні цього року.