Тисячі iPhone були вкрадені під час погромів на заводі Apple

Загальний збиток від погромів оцінюється в 59 мільйонів доларів

В Індії Apple укладає контракт з тайванським виробником Wistron з заводом в Колар, Індія, на збірку iPhone для продажу в регіоні і прилеглих районах. У минулі вихідні спалахнули протести через затримку зарплати у заводських робітників. Стверджується, що протести переросли в заворушення і привели до розграбування тисяч iPhone з заводу.
Як повідомляє The Times of India, Wistron оцінює загальний збиток приблизно в понад 59 мільйонів доларів. Це включає в себе пошкодження заводської складальної лінії, заводської власності і тисячі вкрадених iPhone. Повідомляється, що насильство тривало дві години, протягом яких в суботу було завдано збитків.
Державний міністр праці Шрврам Хеббар каже, що Wistron уклала договір з шістьма компаніями про наймання близько 8 900 співробітників на завод в Колар. Компанія платила цим підрядникам, як своїм робітникам, але, за даними уряду, у Wistron був конфлікт з підрядниками протягом цілих трьох місяців. Міністр праці засудив насильство, назвавши збитки компанії "неприйнятними".
Міністр промисловості Джагадіш Шеттар пояснив насильство нерозумінням між трьома сторонами: Wistron, підрядниками та службовцями. Департамент праці направив Wistron повідомлення, в яких говорилося, що у компанії є три дні на те, щоб заплатити співробітникам, будь то з Wistron або підрядники. Поліція Колара розслідує, чи було насильство сплановано як умисне знищення власності.
Як повідомляло видання "Коментарі", Apple визнала шлюб дисплея в iPhone. У корпорації повідомили, що з даною проблемою могли зіткнутися власники смартфонів, які були зроблені в період з листопада 2019 року по травень 2020 року. Компанія заявила, що дану поломку будуть усувати безкоштовно.