Головна Новини HI-tech телефони Смартфони перетворилися в ключі від автомобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

Смартфони перетворилися в ключі від автомобілів

Смартфони Apple отримали нову функцію, яка дозволить відкривати й заводити автомобіль

24 червня 2020, 16:45 comments1260
Поділіться публікацією:

Компанія Apple оголосила про оновлення своєї операційної системи iPhone. Оновлення дозволить водіям використовувати iPhone в якості цифрових ключів для розблокування і запуску автомобілів.

Смартфони перетворилися в ключі від автомобілів

Щоб здійснити дію, водієві доведеться з'єднати свій iPhone (або Apple Watch) з автомобілем, який підтримує нову функцію, названу CarKey. Після цього смартфон потрібно піднести до зчитуючого пристрою для ближнього радіозв'язку автомобіля, який розташований зазвичай всередині або навколо ручки дверей автомобіля.

В залежності від того, як користувач налаштовує свій профіль, йому може доведеться виконати сканування обличчя або відбитків пальців, щоб розблокувати свій автомобіль. Він також може використовувати "експрес-режим" для пропуску біометричного сканування. Опинившись всередині, iPhone водія може бути в його кишені або сумці і все одно заводити машину.

Користувачі нового Apple CarKey також зможуть обмінюватися цифровими ключами з членами сім'ї або іншими довіреними контактами через iMessage, з обмеженнями або без них. Наприклад, власник транспортного засобу може обмежити час, протягом якого одержувач загального ключа має доступ до автомобіля.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple запатентувала технологію дистанційного селфі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини