"Нових телефонів більше не буде": Apple змінює умови гарантії на смартфони

У компанії відзначають, що зміни умов гарантії пов'язані із захистом навколишнього середовища

Американська корпорація Apple заявила про те, що умови гарантії на деякі смартфони будуть змінені. Таким чином, власникам Iphone більше не будуть замінювати гаджет з будь-якою проблемою на новий, а замість цього користувачеві запропонують ремонт.

Отже, щоб розібратися з новими правилами, потрібно розуміти, як працювали колишні. Найчастіше користувачі Iphone, які звернулися в сервісний центр з будь-якою проблемою в смартфоні, могли отримати новий гаджет і не чекати виконання робіт.

Однак такі правила в компанії Apple вирішили трохи підправити. Так, авторизованим сервісним центрам було повідомлено про ряд змін, внесених в політику післяпродажного обслуговування для iPhone 12 та iPhone 12 mini. Згідно з новими правилами, замість заміни на новий телефон, будуть усувати неполадки в наданому. Тобто, якщо у гаджета будуть проблеми з роботою Face ID, материнською платою, блоками живлення, а також тріснутим склом (не з вини власника), буде виконуватися ремонт.

Як повідомляється, компанія надасть все необхідне для ремонту смартфонів, включаючи материнські плати, акумулятори, системи датчиків Face ID і інші деталі. В Apple відзначили, що такі нововведення пов'язані із захистом навколишнього середовища.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що одна з функцій в новому iPhone, яка була вдосконалена, полегшить користування телефоном під час пандемії. Крім того, сайт інформував про те, що корпорація Apple зніме з виробництва один зі своїх смартфонів. Аналітик розповів про причини такого рішення.