Головна Новини HI-tech ігри Знаменитий китайський геймер залишає кіберспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Знаменитий китайський геймер залишає кіберспорт

Цзян Цзіхао оголосив про відхід з кіберспорту, пославшись на проблеми зі здоров'ям

5 червня 2020, 09:59 comments1236
Поділіться публікацією:

Найвідоміший кіберспортсмен в Китаї, Цзян Цзіхао, офіційно пішов з гри у віці 23 років. Причиною звільнення стали проблеми зі здоров'ям, повідомляє BBC.

Знаменитий китайський геймер залишає кіберспорт

Цзян Цзіхао був професійним геймером з 2012 року, граючи в League of Legends під ім'ям "Uzi". Його рішення про відхід було розміщено на китайському сайті соціальних мереж Weibo, де геймер має п'ять мільйонів підписників.

У зверненні до фанатів Uzi, якого також називають "Божевільним псом" за агресивний стиль гри, сказав: "З жалем повідомляю вам всім, що з гордістю приймаю рішення піти у відставку. В результаті того, що я не спав протягом багатьох років, дотримувався жирної дієти і перебував у стані непереборного стресу, в минулому році я дізнався, що у мене діабет 2 типу".

Також геймер повідомив про проблеми з психічним станом. Незважаючи на те, що Цзіхао змінив свій графік роботи, тренувався і приймав ліки, його стан не покращився і довелося вживати рішучих заходів, що призвело до його відходу з кіберспорту.

Ігрова залежність вважається великою проблемою в Китаї, і уряд часто пов'язує її з поганим станом здоров'я дітей. У листопаді минулого року було введено комендантську годину для онлайн-ігор для дітей до 18 років, згідно з якою заборонено грати з десятої години вечора до восьмої ранку. Китай є другим за величиною ігровим ринком у світі, але уряд неодноразово заявляв, що відеоігри негативно впливають на молодь.

Як повідомляло видання "Коментарі", переможцем кіберспортивного турніру GrandMasters Global Finals вперше стала дівчина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини