Головна Новини HI-tech гаджет У Сінгапурі запустили пристрій для відстеження контактів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Сінгапурі запустили пристрій для відстеження контактів

Спеціальний пристрій попередить, якщо поряд знаходиться людина з COVID-19

29 червня 2020, 10:13 comments1082
Поділіться публікацією:

У Сінгапурі почали роздавати пристрої для відстеження контактів з підтримкою Bluetooth в рамках заходів по уповільненню розповсюдження коронавіруса. Так звані токени TraceTogether є альтернативою урядовому додатку для відстеження контактів на смартфоні.

У Сінгапурі запустили пристрій для відстеження контактів

Пристрої призначені для людей, які не володіють або воліють не користуватися мобільним телефоном. Оголошення про пристрій було зустрінуте з занепокоєнням в деяких колах з приводу дотримання конфіденційності.

Перша партія пристроїв поширюється серед літніх людей, які практично не мають сімейної підтримки або мають проблеми з мобільністю. Токени мають унікальні QR-коди і не потребують зарядки, оскыльки мають термін служби батареї до дев'яти місяців.

Пристрої працюють, обмінюючись сигналами Bluetooth з іншими сусідніми токенами або смартфонами, на яких запущено додаток TraceTogether. Користувачі будуть попереджені співробітником з відстеження контактів, якщо виявиться, що вони перебували поруч з кимось, зараженим коронавірусом. Якщо буде підтверджено, що поруч знаходиться хтось з COVID-19, дані будуть завантажені з пристрою.

Уряд відкинув побоювання, пов'язані з недоторканністю приватного життя користувачів, оскільки пристрої не призначені для позначення рухів людей. Уряд Сінгапуру заявив, що дані, зібрані пристроями, будуть зашифровані і зберігаються в токені не більше 25 днів.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Сінгапурі таксиста заарештували на 4 місяці за публікацію про продовження карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини