Головна Новини HI-tech гаджет Світові поставки смартфонів рекордно знизяться через пандемію коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові поставки смартфонів рекордно знизяться через пандемію коронавірусу

Поставки смартфонів зможуть відновитися не раніше першого кварталу 2021 року, відзначають дослідники

3 червня 2020, 22:07 comments1200
Поділіться публікацією:

Світові поставки смартфонів впадуть майже на 12% – до 1,2 млрд одиниць – у 2020 році. Про це повідомила в середу компанія по дослідженню ринку IDC, аргументуючи результат зниженням споживчих настроїв економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Світові поставки смартфонів рекордно знизяться через пандемію коронавірусу

Пандемія COVID-19 не тільки порушила ланцюжок поставок великих виробників смартфонів, таких як Apple Inc. і Samsung Electronics Co Ltd, але і помітно вплинула на скорочення витрат.

"Загальнонаціональні блокування і зростання безробіття призвели до зниження споживчих настроїв і переорієнтації витрат на основні товари, що безпосередньо впливає на попит на смартфони у короткостроковій перспективі", – розповів старший аналітик з досліджень IDC Сангеетика Срівастава.

Apple, яка була змушена закрити роздрібні магазини у США та Європі після спалаху коронавірусу, ввела знижки на iPhone 11 в Китаї і випустила нову недорогу модель SE, щоб пережити падіння світового попиту на смартфони з мінімальними втратами.

Дослідницька фірма TrendForce заявила у квітні, що очікує спаду світового виробництва смартфонів на рекордні 16,5% у червні, порівняно з цим же періодом роком раніше. Раніше дослідники відзначали в березні падіння виробництва смартфонів на 10%, коли спалах коронавірусу поширився і досяг піку в Китаї, перш ніж охопити Європу і Сполучені Штати. Тим не менше, поставки із заводів Китаю постачальникам виросли на 17% в квітні порівняно з роком раніше, що свідчить про раннє відновлення внутрішнього попиту на найбільшому в світі ринку смартфонів.

У Китаї, де економіка почала відновлюватися і заводи відновили свою діяльність, IDC очікує однозначного зниження в цьому році. Дослідна фірма також очікує, що майбутнє розгортання мереж 5G допоможе відновленню поставок смартфонів в наступному році, додавши, що він не чекає повернення росту до першого кварталу 2021 року.

Раніше "Коментарі" писали, що смартфони зі змінними батареями сьогодні рідкісні, особливо в середній і преміальній категоріях. Компанія Samsung, однак, розглядає ідею повернути концепцію змінних батарей на смартфонах у бюджетну категорію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини