Головна Новини HI-tech гаджет Спеціальні рукавички допоможуть при використанні мови жестів
commentss НОВИНИ Всі новини

Спеціальні рукавички допоможуть при використанні мови жестів

Каліфорнійські вчені розробили рукавички, які здатні перекладати американську мову жестів

30 червня 2020, 16:41
Поділіться публікацією:

Вчені розробили рукавичку, яка перекладає мову жестів у слова в реальному часі. Потенційно це дозволяє глухим людям спілкуватися безпосередньо з ким-небудь без участі перекладача.

Спеціальні рукавички допоможуть при використанні мови жестів

Переносний пристрій містить датчики, які проходять уздовж пальців, щоб ідентифікувати кожне слово, фразу або букву на американську мову жестів. Ці сигнали потім відправляються по бездротовому зв'язку на смартфон, який перекладає їх слова зі швидкістю одного слова в секунду.

Вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, де розроблявся проект, вважають, що інновації можуть спростити спілкування для глухих людей. "Ми сподіваємося, що це відкриє нові можливості для людей, які використовують мову жестів. Крім того, це допоможе більшій кількості людей самостійно вивчати мову жестів", — сказав провідний дослідник Джун Чен.

За оцінками експертів, від 100 000 до 1 мільйона людей використовують американську мову жестів у Сполучених Штатах. За даними Британської асоціації глухих, ця рукавичка не перекладає британську мову жестів — іншу домінуючу мову жестів в англомовному світі, якою користуються близько 151 000 дорослих у Великій Британії.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Сінгапурі запустили пристрій для відстеження контактів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини