Робот-порохотяг перетворився в небезпечний шпигунський пристрій

Робот-порохотяг зможе шпигувати за користувачем за допомогою звукових хвиль

Ніхто не хоче витрачати свій вільний час на прибирання будинку за допомогою порохотяга, але використання для цього робота може бути не найкращою ідеєю.

В останні роки спостерігається зростання кількості роботів-порохотягів, які можуть самостійно долати перешкоди і прибирати будинок. Але дослідники в Сполучених Штатах виявили спосіб віддаленого перепрограмування цих маленьких роботів-помічників для роботи проти своїх користувачів. Зокрема, лазери LiDAR, які вони використовують для сканування об'єктів, можуть бути захоплені і перетворені в звукові хвилі, перетворюючи пилососи в пристрої для шпигунства.

Використовуючи програмне забезпечення для обробки сигналів і системи машинного навчання, комп'ютери можуть точно визначати мовні і музичні патерни таких речей, як телешоу - навіть якщо в вакуумі немає мікрофона. Експерти по конфіденційності припустили, що карти, створені вакуумними ботами, які часто зберігаються в хмарі, являють собою потенційні порушення конфіденційності, які можуть дати рекламодавцям доступ до інформації про такі речі, як розмір будинку, що передбачає рівень доходу і іншу інформацію, пов'язану з образом життя.

Як повідомляло видання "Коментарі", в армії США для патрулювання режимних об'єктів використовують роботів-собак, які "вміють справляти потребу".