Головна Новини HI-tech гаджет Найпершому у світі смарт-годиннику виповнилося 22 роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпершому у світі смарт-годиннику виповнилося 22 роки

Основними функціями першого у світі смарт-годинника були ігри, калькулятор і записна книжка

11 червня 2020, 14:46 comments1465
Поділіться публікацією:

В цей день в 1998 році Seiko випустила на ринок годинник Ruputer, який вельми гідно претендує на звання першого у світі "розумного" годинника. Озираючись назад на кілька оглядів, які все ще доступні в Інтернеті, найдивовижнішим є те, як мало що змінилося в тому, що створюється тепер. Проблеми розміру, часу роботи від батареї і корисності, які переслідували такі машини 22 роки тому, — це ті ж проблеми, з якими ми стикаємося сьогодні.

Найпершому у світі смарт-годиннику виповнилося 22 роки

Ruputer, пізніше відомий як OnHand PC, був першим споживчим годинником, який міг запускати додатки і підключатися до ПК через док-станцію. Завдяки восьмисторонньому джойстику під екраном, користувач міг писати нотатки, призначати зустрічі в календарі і оновлювати свій список справ. Можна було також записувати свої витрати, грати в ігри і користуватися калькулятором. І це за допомогою годинника на зап'ясті.

В сучасному світі в більшості "розумних" годинників термін служби батареї вимірюється годинами або днями, особливо у великих флагманських переносних пристроїв. Однак Ruputer навіть не поставлявся з перезаряджувальним елементом, а використовував пару стандартних батарей для годинника CR2025. Якщо користувач вибрав агресивну систему управління живленням, він міг би отримати три місяці в режимі очікування. Але якщо він робив що-небудь, крім перевірки часу, ця цифра могла впасти до 30 годин роботи. Потім слід було міняти батарейки.

Думка про те, що годинники замінять наші щоденники і адресні книги, давно відійшла на другий план. Тепер це в основному фітнес-трекери, які в якості другого екрану для наших телефонів використовують подвійну функцію. Зрештою, коли ви в останній раз намагалися виконати якусь роботу, використовуючи годинник? Незважаючи на те, що їх призначення кардинально змінилося, технологія все ще бореться з часом автономної роботи і функціональністю через всі ці 22 роки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei розробляє наручний смарт-годинник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини