Головна Новини HI-tech авто Японський автовиробник зазнав потужної кібератаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський автовиробник зазнав потужної кібератаки

Експерти вважають, що атаки були здійснені з метою вимагання

10 червня 2020, 10:24
Поділіться публікацією:

Автовиробник Honda заявив, що має справу з кібератакою, яка впливає на його діяльність по всьому світу. Він додав, що проблема впливає на здатність компанії отримувати доступ до комп'ютерних серверів, використовувати електронну пошту та іншим чином використовувати свої внутрішні системи.

Японський автовиробник зазнав потужної кібератаки

Компанія Honda, яка виробляє мотоцикли, автомобілі, генератори та газонокосарки, повідомила, що один з її внутрішніх серверів піддався зовнішній атаці. Представник компанії додав, що "вірус поширився по всій мережі, але не надав додаткової інформації.

Деякі експерти з кібербезпеки вважають, що це схоже на атаку з метою вимагання, а це означає, що хакери могли зашифрувати дані або заблокувати сервери Honda за допомогою деяких своїх ІТ-систем. Компанія наполягає на тому, що дані не були зламані, і додала, що "на даний момент ми бачимо мінімальний вплив на бізнес".

Невідомо, як зловмисники проникли в комп'ютерну систему Honda, але дослідження показують, що атаки хакерів стають все більш успішними, коли вони використовують приманки, пов'язані з Covid-19, щоб обманним шляхом змусити жертву завантажувати шкідливі документи і файли.

Як повідомляло видання "Коментарі", Honda збільшить масштаби свого авіаційного бізнесу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини