Головна Новини HI-tech авто Китайці створять власну мережу автономного таксі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайці створять власну мережу автономного таксі

Китайська компанія планує розгорнути виробництво мільйона автономних автомобілів для водіїв з обмеженими можливостями

24 червня 2020, 10:40
Поділіться публікацією:
Китайська компанія Didi Chuxing, яка надає послуги верхової їзди, повідомила, що планує до 2030 року експлуатувати більше мільйона автомобілів з автономним управлінням.
Автономне таксі повинно бути задіяно у місцях, де воно зможе надавати послуги водіям з обмеженими можливостями. Про це повідомив Мен Сін, операційний директор Didi, під час онлайн-конференції, організованої гонконгською газетою South China Morning Post.
Один аналітик припустив, що це дуже амбітна мета. "Я здивуюся, якщо ми побачимо мільйон таких автомобілів до 2030 року. Сподіваюся, що це таки станеться, але багато чого ще належить зробити", — сказав представник дослідницької фірми Canalys.
Didi вже перевірила свою технологію автономного керування на громадських і приватних дорогах в Китаї і США. Компанія зазначила, що це був важкий час для взяття такого зобов'язання, враховуючи зрив, викликаний пандемією Covid-19.
У 2016 році американський технологічний гігант Apple вклав у Didi 1 млрд доларів у вигляді надзвичайно великих державних інвестицій. Apple, як відомо, зацікавлена у розвитку автономного водіння, протестувавши свій власний автомобіль без водія на дорогах загального користування в Каліфорнії. 
Тим не менше, немає ніяких підстав вважати, що результати досліджень Apple  у сфері  автономного  керування будуть розширюватися в результаті роботи Didi в цій області.

Китайці створять власну мережу автономного таксі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини