Головна Новини HI-tech авто General Motors буде розробляти автопілот спільно з відомим IT-гігантом: що вони задумали
commentss НОВИНИ Всі новини

General Motors буде розробляти автопілот спільно з відомим IT-гігантом: що вони задумали

General Motors розповів, як Microsoft може допомогти при створенні автопілота

20 січня 2021, 14:14
Поділіться публікацією:

Знаменитий автовиробник General Motors об'єднує свої зусилля спільно з техногігантом Microsoft, щоб прискорити випуск електричних безпілотних автомобілів, які повинні докорінно змінити переміщення жителів як великих, так і малих міст.

General Motors буде розробляти автопілот спільно з відомим IT-гігантом: що вони задумали

General Motors і Microsoft об'єднають зусилля

В рамках партнерства, про яке було оголошено у вівторок, компанії заявили, що платформа хмарних і периферійних обчислень Microsoft Azure буде використовуватися для "масштабної комерціалізації її унікальних рішень для автономних транспортних засобів". Microsoft разом з General Motors, Honda та іншими інституційними інвесторами об'єднала нові інвестиції в акціонерний капітал в розмірі понад 2 мільярди доларів в Cruise, в результаті чого його оцінка склала близько 30 мільярдів доларів.

"Microsoft — відмінне доповнення до нашої команди, оскільки ми рухаємося до майбутнього світу без збоїв, викидів і перевантажень", — сказала голова і генеральний директор GM Мері Барра.

Компанія Cruise, яку GM купила у 2016 році, була лідером в області безпілотних технологій і в кінці минулого року отримала добро з Каліфорнії для тестування своїх автоматизованих автомобілів в Сан-Франциско без водіїв.

GM, Volkswagen і Ford об'єдналися з пітсбурзькою компанією з виробництва автономних транспортних засобів Argo AI, а Hyundai приєднався до Fiat Chrysler минулого літа в угоді по використанню технології безпілотних автомобілів Waymo. Toyota і Uber також працюють разом, в той час, як Amazon минулого літа купила компанію Zoox, що займається технологіями автономного водіння, що розробляє автономний автомобіль для служби таксі.

Проте, все насправді не так оптимістично. За словами галузевого аналітика Сема Абуелсаміда з Guidehouse Insights, до масового впровадження безпілотних транспортних засобів — і отримання прибутку — ще далеко.

"Реальність така, що розвиток автоматизованого водіння вимагає набагато більше часу, ніж очікувалося кілька років тому. Ймовірно, настане середина десятиліття, перш ніж ми почнемо бачити значні обсяги цих автомобілів на дорогах міст", — сказав Абуелсамід.

Як повідомляло видання "Коментарі", автопілот перейде на якісно новий рівень, оскільки Velodyne представила унікальну технологію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини