Головна Новини HI-tech авто.технології Електромобіль Tesla Model 3 спробували зарядити на ходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Електромобіль Tesla Model 3 спробували зарядити на ходу

Відомий YouTube-блогер спробував зарядити електромобіль Tesla під час руху за допомогою сонячної енергії

12 червня 2020, 17:18 comments1557
Поділіться публікацією:








Відомий YouTube-блогер ItsYeBoi, який також є щасливим володарем електромобіля Tesla вирішив випробувати новий метод підзарядки, який може діяти прямо під час руху. Хлопець купив трейлер, поставив на нього сонячні батареї і підключив цей доважок-генератор до електромобілю Tesla Model 3. Все це обійшлося йому в дві з половиною тисячі доларів.

Електромобіль Tesla Model 3 спробували зарядити на ходу

В результаті експерименту стало ясно, що сонячні батареї генерують потужність приблизно на 800 Вт. Тобто, щоб Tesla Model 3 був заряджений повністю, знадобиться близько 80-100 годин. Тут все залежить від хмарності. Таким чином, тільки на одну підзарядку піде близько десяти днів при десяти сонячних годинах в день.

Але це далеко не всі проблеми. Контролер Model 3 не дозволить батареї заряджатися під час руху, коли відбувається процес розрядки. Іншими словами, щоб заповнювати заряд на ходу, необхідно вносити зміни в програмне і, швидше за все, апаратного забезпечення, що може негативно позначитися на гарантійному обслуговуванні, якщо новий електромобіль. Але навіть в цьому випадку ефект від підзарядки може бути зведений нанівець збільшеним аеродинамічним опором.


Таким чином ItsYeBoi прийшов до висновку, що заряджати електромобіль на ходу від сонячних батарей — це з розряду фантастики. Але якщо подивитися з іншого боку, то навіть такий примітивний варіант дозволить трохи збільшити заряд під час зупинки. Так що з часом, можливо, з цього питання може бути винесено цілком дієве рішення.

Як повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, хто зможе обігнати електромобіль Tesla Model 3.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини