У яких областях України найбільше користуються інтернетом

Середнє споживання інтернет-трафіку користувачами вдома країни щодобово становило 8,6 Гб

"Укртелеком" провів аналіз споживання інтернет-трафіку користувачами домашнього інтернету у листопаді 2021 року та назвав лідер серед регіонів України. Про це повідомляє прес-служба оператора зв'язку.

У компанії зазначили, що середнє споживання інтернет-трафіку користувачами вдома країни щодобово становило 8,6 Гб. Такий показник більш ніж у два рази перевищує показник користувача за мідною технологією ADSL – 4,2 Гб. Такі дані свідчать про те, що волоконно-оптична мережа, що активно будується оператором, гарантує стабільну швидкість інтернету.

Так, "Укртелеком" назвав області, де у листопаді поточного року користувалися інтернетом найбільше. Дані були опубліковані, ґрунтуючись на середньодобовому споживанні трафіком одним абонентом, який користується оптичним доступом за технологією FTTB:

- Дніпропетровська область – 11,4 Гб;

- Кіровоградська – 10,8 Гб;

- Хмельницька – 10,5 Гб;

- Івано-Франківська – 10,4 Гб.

Серед абонентів, які підключені за технологією FTTH, найактивнішими виявилися мешканці Дніпропетровської області (споживають понад 10 Гб кожну добу), а також Харківської, Херсонської та Кіровоградської областей (середньодобовий трафік на рівні 9 Гб).

Нагадаємо, що раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, коли у всіх селах України з'явиться доступ до інтернету. Так, голова Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що до кінця грудня понад мільйон українців буде підключено до фіксованої мережі інтернет. 2022 року Міністерство планує підключити до мережі 95% населення країни.