У Twitter додали нову функцію для збереження спокою користувачів

Розробники Twitter створили спеціальний фільтр для виявлення користувачів, які роблять спілкування у соцмережі деструктивним

Американська соціальна мережа ведення та обміну мікроблогами Twitter почала тестувати так званий "безпечний режим", унеможливлюючий розповсюдження "hate speach". Про це повідомляється у блозі Twitter.

Користування безпечним режимом дозволить на сім днів вимикати будь-яку взаємодію із потенційним "хейтером".

"Якщо в налаштуваннях ввімкнено "безпечний режим", наші системи проводитимуть оцінку ймовірності негативної взаємодії, враховуючи як зміст твітів, так і відносини між автором твіту та тим, хто відповідає на нього", - пояснили механізм дії нової функції її розробники.

Наразі ця функція доступна не всім користувачам Twitter, а лише деяким із тих, хто користується англомовною версією додатку.

Рішення про запровадження в соцмережі своєрідного фільтру негативу стало результатом взаємодії персоналу Twitter та провідних фахівців з питань прав людини, психологів, кіберфахівців і не тільки.

У компанії не відкидають можливості наявності багів під час роботи "безпечного режиму" в перший час, проте запевняють, що вестимуть постійний моніторинг та безперевне покращення системи.

Окрім того, користувачу завжди буде доступним список аккаунтів, які знаходяться у бані, а також можливість виводити їх із-під заборони у будь-який час.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українець Богдан Кулич отримав від Twitter 3,5 тис. доларів за виявлення технічної помилки в роботі соцмережі. Чоловік не полінувався провести експеримент, за результатами якого виявилось, що в процесі автоматичної обрізки фото Twitter на фотографіях лишає переважно молодих світлошкірих людей худорлявої статури.