Головна Новини HI-tech інтернет У Чехії вперше запустять 5G-мережу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії вперше запустять 5G-мережу

Чеський мобільний оператор покриє 5G-мережею нового покоління Прагу та прилеглі райони

18 червня 2020, 14:17 comments1321
Поділіться публікацією:

Найбільший інтегрований постачальник телекомунікаційних послуг на чеському ринку, оператор мобільного зв'язку "O2", має намір розгорнути перший комерційний мобільний сервіс 5G в деяких регіонах Чехії. Про це компанія заявила у середу.

У Чехії вперше запустять 5G-мережу

Клієнти зможуть отримати пробний пакет вже в липні, повідомив "O2" на своєму офіційному сайті. При цьому оператор повідомив, що продовжує інтенсивно працювати над фінальними випробуваннями смартфонів Samsung у чинній 5G-мережі в більш широкому центрі Праги і Коліна.

"Нове покоління мобільних мереж буде пропонувати в десятеро більшу швидкість з'єднання в порівнянні загальнодоступною мережею 4G", — зазначив генеральний директор O2 Jindrich Fremuth. Також він наголосив на важливості нової технології для економіки країни та її великих міст.

Компанія також повідомила, що буде покрито до 15 відсотків території Праги, в тому числі Старе місто, Нове місто і інші міські райони, розташовані недалеко від центру.

"O2" є першим оператором мобільного зв'язку в Чеській Республіці, який почав надавати послуги 5G на комерційній основі. Такі конкуренти, як Vodafone і T-Mobile, вже почали тестувати свої мережі 5G в різних частинах країни.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Швеції запустили першу мережу 5G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини