Головна Новини HI-tech інтернет Президент Туркменістану закликав створити національний мессенджер
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Туркменістану закликав створити національний мессенджер

З допомогою національного месенджера уряд має намір поширювати "достовірну інформацію" про успіхи країни

26 червня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов упевнений в необхідності створення "сучасної національної системи обміну інтернет-повідомленнями для поширення серед населення достовірної інформації". Про цю заяву глави держави повідомив Офіційний портал Туркменістану.

Президент Туркменістану закликав створити національний мессенджер

Крім того Бердимухамедов віддав розпорядження туркменським ЗМІ завести сторінки в популярних соціальних мережах "для донесення до світової спільноти успіхів, які досягаються у всіх секторах національної економіки".

До числа таких успіхів Бердимухамедов відніс заснування великих промислових комплексів, "масштабні проекти міжнародного значення в галузі транспорту і ПЕК". Ці та інші успіхи президент хоче донести до світової спільноти за допомогою Інтернету. Саме тому, на його думку, потрібно використовувати "національні сайти і користуватися сучасними технологіями".

Слід зазначити, що в "Індексі свободи преси", який організація "Репортери без кордонів" публікує кожен рік, Туркменістан зайняв передостаннє місце. Гірша ситуація з засобами масової інформації тільки в Північній Кореї. Крім того, Туркменістан замикає трійку лідерів у списку країн з найжорсткішою цензурою.

Як повідомляло видання "Коментарі", працівники Google протестують проти співпраці з поліцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини