Facebook тестує віртуальний світ: перші учасники зітккнулись з сексуальними домаганнями

Meta (колишня Facebook)запустила у тестовому режимі віртуальний простір Horizon Worlds і вже отримала перші скарги

Чергову революцію у світі соціальний мереж для своїх користувачів готує компанія Meta (колишня Facebook). Тут днями почали тестувати віртуальну платформу під назвою Horizon Worlds. Вона дає можливість користувачам Facebook поринути у віртуальний світ і спілкуватись там одночасно з 20 людьми. Однак, одна з тестувальниць заявила про те, що стала жертвою сексуальних домагань. Про це пише видання MIT Technology Review, передає АIN.UA.

Більше того, тестувальниця, до якої відкрито домагались у віртуальному світі зазначила, що інші учасники підтримали її кривдника. Через це вона зазнала психологічної травми.

“Через це я почувалася ізольованою, стоячи посеред людної площі”, — зазначила вона.

І хоча все це відбувалось у площині інтернету, однак на думку психологів, віртуальний світ повністю поглинає свідомість людини, а тому все, що там відбувається, відчувається максимально реальним для людської психіки. Тому домагання у 3D просторі наносять таку ж психологічну травму, як якщо б це сталось в реальності.

У компанії вже відреагували на ситуацію і запевнили, що передбачать заходи безпеки у таких випадках. Обіцяють, що користувачі зможуть користуватись своєрідною Safe Zone, в яку можна зайти, сховатися і там ніхто не в праві взаємодіяти з учасником. Але це не знімає відповідальності з користувачів, які агресивно діють по відношенню до інших, оскільки їх ніхто за це не карає. Тому на думку експертів, за таких умов метавсесвіт лишається небезпечним.

Читайте також: Ринок розробки мобільних ігор в Україні: вбивати час уже не так весело, як раніше