Головна Новини HI-tech інтернет Facebook і Twitter забанили засновника кремлівської "фабрики тролів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook і Twitter забанили засновника кремлівської "фабрики тролів"

Соцмережі заблокували російського бізнесмена через його коментарі про трансгендерів в армії США

27 січня 2021, 17:31
Поділіться публікацією:

Facebook i Twitter заблокували особисті акаунти російського бізнесмена, соратника Путіна Євгена Пригожина. Про це повідомила прес-служба його компанії "Конкорд" у соцмережі "Вконтакте" (заборонена в Україні).

Facebook і Twitter забанили засновника кремлівської "фабрики тролів"

Пригожин - соратник Путіна. Фото: Радіо Свобода

На думку прес-служби, акаунти бізнесмена були заблоковані через його вчорашній коментар про скасування заборони Трампа на проходження трансгендерами служби в армії США.

"Як зазначено у довідковому центрі соціальних мереж, рішення про блокування акаунтів є остаточним, про причини не повідомляється з метою забезпечення безпеки", — повідомила прес-служба Пригожина.

У повідомленні йдеться, що від імені Пригожина будуть надіслані апеляційні скарги у служби підтримки соцмереж, проте на успіх вони не сподіваються.

Також наводиться коментар щодо блокування акаунтів самого бізнесмена Пригожина: "Це наочний приклад того, як Держдеп США блокує будь-які небажані коментарі. Розгони акцій з Навальним не варті навіть порівняння з цим. Якщо в Америці на вулицю вийде одна людина і тихо скаже: "Я не згоден з Байденом", то мінімальне покарання, яке їй загрожує — електричний стілець".

Для довідки: Євген Пригожин вважається "батьком" так званої "ЧВК вагнера" та "ольгінської фабрики тролів". У лютому 2018 року Facebook звинуватив його компанію "Конкорд менеджмент та консалтинг" у фінансуванні російського "Агентства інтернет-досліджень", яке в свою чергу було звинувачене у втручанні у вибори в США.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що YouTube відмовився розблокувати акаунт Трампа і навів перелік причин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Прохожий

27 січня 2021, 23:42

Такой громкий заголовок, как будто заблокировали говорящую лошадь - лаврова.


Новини