Безос йде з поста глави Amazon: відома точна дата

Amazon раніше оголосила про зміну генерального директора

Ще зовсім недавно один з найбагатших людей планети Джефф Безос, як і обіцяв раніше, йде з поста глави компанії Amazon. На наступний день після Дня незалежності США Джефф Безос залишить корпорацію, яку він заснував багато років тому. Про це повідомляє видання Yahoo Entertainment.

Вчора відбулися збори акціонерів компанії Amazon, на якому без п'яти хвилин колишній глава оголосив, що піде з поста головного виконавчого директора 5 липня, після чого Енді Ясси, який зараз є генеральним директором Amazon Web Services, займе його місце і буде керувати кампанією.

Amazon раніше оголосила про план зміни генерального директора. Безос не має наміру йти далеко - він як і раніше буде брати участь в прийнятті важливих рішень в компанії як виконавчий керівник.

"Я дуже радий перейти на посаду виконавчого голови, де я зосереджу свою енергію і увагу на нових продуктах і ранніх ініціативах", - сказав Безос.

Як повідомляли раніше Джефф Безос написав прощального листа акціонерам як глави компанії. У ньому він пообіцяв піклуватися про всіх співробітників і закликав не ставати "нормальними". Його посаду займе Енді Ясси - нинішній керівник підрозділу Amazon Web Services. У листі Джефф Безос дав кілька установок, а також рад, пише CNBC.

За словами Безоса, головна нова мета Amazon - стати "кращим роботодавцем на Землі". Серед іншого засновник зазначив, що компанія стала прикладом для конкурентів, встановивши мінімальну зарплату $ 15 в годину, що збільшило середню зарплату в інших компаніях на ринку на 4,7%.