Головна Новини HI-tech технології Вперше в історії: жінка померла в результаті кібератаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії: жінка померла в результаті кібератаки

Хакери передали лікарні ключ дешифрування без викупу, коли усвідомили свій вчинок

18 вересня 2020, 15:20
Поділіться публікацією:

Німецька поліція почала розслідування вбивства після того, як жінка померла під час кібератаки на лікарню. Хакери вивели з ладу комп'ютерні системи в університетській лікарні Дюссельдорфа, і пацієнтка померла, коли лікарі намагалися перевести її в іншу лікарню. Про це повідомляє BBC.

Вперше в історії: жінка померла в результаті кібератаки

Сьогодні вранці прокуратура Кельна офіційно порушила справу про вбивство з необережності, заявивши, що в цьому можна звинуватити хакерів. Один з експертів сказав, що в разі підтвердження цієї версії це буде перший відомий випадок загибелі людей в результаті злому. Атака вимагача вразила лікарню вночі 9 вересня, скомпілювавши дані і зробивши комп'ютерні системи непрацездатними.

Такі атаки становлять собою одну з найсерйозніших загроз в кібербезпеці: в цьому році вже пройшли десятки гучних атак. Зловмисники можуть зажадати великі платежі в криптовалюті в обмін на програмний ключ, розблоковуючий ІТ-системи. Пацієнтка з Дюссельдорфа повинна була пройти планове лікування для порятунку життя і була переведена в іншу лікарню в Вупперталі, яка знаходиться приблизно в 30 км від неї. При транспортуванні жінка померла.

Деякі місцеві ЗМІ припускають, що хакери не мали наміру атакувати лікарню, а насправді намагалися атакувати інший університет. Повідомляється, що після того, як хакери усвідомили свою помилку, перш ніж зникнути, вони передали лікарні ключ дешифрування, не вимагаючи оплати.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери атакували велику фондову біржу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини