Головна Новини HI-tech технології Австралійці створять найбільший в світі акумулятор
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці створять найбільший в світі акумулятор

Австралійський штат Вікторія взяв на себе зобов'язання до 2030 року отримувати 50 відсотків своєї енергії з поновлюваних джерел

11 листопада 2020, 18:24
Поділіться публікацією:

Австралійський штат Вікторія побудує найбільший акумулятор в Південній півкулі, щоб посприяти запланованому переходу на поновлювані джерела енергії.

Австралійці створять найбільший в світі акумулятор

ФОТО: TweakTown

Штат взяв на себе зобов'язання до 2030 року отримувати 50 відсотків своєї енергії з поновлюваних джерел, повідомляє The Age. Новий літій-іонний акумулятор буде мати потужність 300 мегават і забезпечить 85 робочих місць.

"Велика батарея допоможе захистити нашу мережу влітку, створити робочі місця і знизити ціни на енергоносії, а також підтримати наше відновлення після пандемії коронавіруса", — заявила в четвер міністр енергетики Лілі Д'Амброзіо, повідомляє The Age.

Як повідомляє австралійське агентство ABC News, батарея буде здатна забезпечувати електроенергією півмільйона будинків протягом однієї години, але її основна мета полягатиме в забезпеченні резервною енергією мережі для запобігання відключенням електроенергії. Таким чином, це приклад технології, призначеної як для боротьби з кліматичною кризою, так і для адаптації до неї.

Батарея була вперше розміщена в квітні і спочатку була розрахована на 600 мегават і коштувала 300 мільйонів доларів, повідомляє The Guardian. Енергетична компанія Neoen з тих пір виграла контракт на створення 300-мегаватної версії з обладнанням Tesla. Цей акумулятор буде вдвічі більше, ніж батарея в Південній Австралії, яка була найбільшою в світі на момент споруди в 2017 році. Однак проекти, заплановані в Каліфорнії і Нью-Йорку, приведуть до створення ще більших акумуляторів.

Як повідомляло видання "Коментарі", нові акумулятори для електромобілів прослужать більше 15 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини