Головна Новини HI-tech космос Перша жінка і базовий табір: NASA розповіла подробиці про висадку на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша жінка і базовий табір: NASA розповіла подробиці про висадку на Місяць

NASA готове до старту місії Artemis, але необхідно дочекатися грошей від Конгресу

23 вересня 2020, 11:38
Поділіться публікацією:

Вперше в історії NASA планує відправити жінку на Місяць. На цьому тижні космічне агентство оприлюднило останні плани своєї програми Artemis, яка спрямована на відряджання першої жінки та ще одного чоловіка на Місяць у 2024 році. Це буде перший випадок з 1972 року, коли люди приземляться на місячній поверхні. Про це повідомляє Independent.

Перша жінка і базовий табір: NASA розповіла подробиці про висадку на Місяць

Космічне агентство NASA заявило, що його план Artemis націлений на досягнення мети висадки людини до 2024 року з прийнятними технічними ризиками, одночасно працюючи над дослідженням Місяця в середині-кінці 2020-х років.

Перший етап плану NASA містить випробувальний політ навколо Місяця без астронавтів під назвою Artemis 1, запланований на осінь 2021 року. Потім Artemis 2 завершить той же випробувальний політ у 2023 році з екіпажем, а Artemis 3 почне свій політ з метою висадки екіпажу на Місяць у 2024 році.

Згідно з планом NASA, астронавти Artemis 3 проведуть близько тижня на поверхні Місяця, збираючи зразки, проводячи експерименти і шукаючи ресурси. Пізніше в цьому десятилітті план передбачає створення бази для людей, яка буде мати назву "Базовий табір Artemis" і буде підтримувати більш тривалі експедиції на Місяць і Марс.

Однак графік NASA залежить від того, чи виділить Конгрес 3,2 мільярда доларів на створення системи посадки. В цілому програма вимагає фінансування в розмірі 28 мільярдів доларів до 2025 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA готується до місії на Венеру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини