Тут щось не так: влада Німеччини стурбована VR-гарнітурою Facebook

Антимонопольний орган Німеччини заявляє, що Facebook порушує правила конкуренції

Офіційні особи Німеччини проводять розслідування щодо Facebook, пов'язаного з його гарнітурою віртуальної реальності Oculus Quest. Для роботи Oculus Quest 2 потрібен обліковий запис Facebook, що широко критикують оглядачі та шанувальники віртуальної реальності.

Антимонопольний орган Німеччини тепер заявляє, що ця вимога може бути зловживанням домінуючим становищем Facebook на ринку. Facebook придбав VR-компанію Oculus у 2014 році та дозволяв користувачам входити у свої облікові записи Oculus до запуску гарнітури Quest 2.

Тепер нові користувачі повинні використовувати обліковий запис Facebook, і компанія планує з часом скоротити підтримку старих облікових записів Oculus. Oculus Quest 2 також отримав широку оцінку за його продуктивність і низьку ціну в порівнянні з конкурентами, що призвело до широко поширеного припущення про те, що Facebook може продавати пристрій в збиток.

Німецький регулятор Bundeskartellamt заявив, що проводить розслідування, тому що Facebook вже є домінуючим гравцем на ринку соціальних мереж в Німеччині, а тепер став "важливим гравцем на не зовсім розвиненому, але зростаючому ринку VR (віртуальної реальності)".

Facebook вже добровільно припинив продавати гарнітури Oculus в країні через побоювання з приводу дотримання правил. Раніше компанії було вказано не об'єднувати різні набори даних з декількох належних їй сервісів. Ця ситуація досі знаходиться на розгляді німецьких судів.

Зростання індустрії віртуальної реальності було повільним і стійким, частково завдяки успіху платформи Oculus і її конкурентів, як Valve Index. Кілька гучних релізів ігор віртуальної реальності, таких як Half-Life: Alyx, Star Wars Squadrons і майбутня підтримка VR, запланована для Microsoft Flight Simulator, підігріли інтерес до цієї технології у деяких геймерів. Аналітична компанія CCS Insight виявила, що дефіцит пропозиції в першій половині року вдарила по ринку, але прогнозує, що він буде "сильно зростати" в найближчі роки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook змушують позбутися Instagram і WhatsApp.