Головна Новини HI-tech технології Злочинці приречені: поліція навчилася визначати винного по електричній активності мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Злочинці приречені: поліція навчилася визначати винного по електричній активності мозку

Інноваційна технологія визначила справжнього вбивцю в групі підозрюваних

30 січня 2021, 11:36
Поділіться публікацією:

Поліція Дубая нещодавно подолала важливий рубіж в області розкриття справ: вперше вони змогли ідентифікувати підозрюваного у вбивстві, зазирнувши в його мозок і в його пам'ять. Головне управління судової експертизи та кримінології поліції використовувало інноваційну технологію під назвою "Memory-Print".

Злочинці приречені: поліція навчилася визначати винного по електричній активності мозку

Поліція випробувала унікальну технології

Цей високотехнологічний апарат був розроблений, щоб виявляти збільшення певних мозкових хвиль щоразу, коли людина бачить щось знайоме. Коли ці мозкові хвилі, звані P300, запускаються, це означає, що людина пам'ятає об'єкт або фотографію, яку їй чи йому показують.

"Машина може точно визначити, чи бачив підозрюваний фотографії, інструменти або обладнання, яке він або вона могли використовувати в злочині. Це допоможе поліції визначити, чи можна вважати людину підозрюваною чи ні. Збільшення хвиль P300 відбувається безпосередньо, коли людина бачить речі, які викликають її спогади, що сталося в справі про вбивство вперше", — пояснив судовий психолог Мухаммад Ісса Аль Хаммаді, директор департаменту кримінології.

Вбивство сталося на складі, де щодня працювали кілька людей. Поліція спочатку визначила ряд осіб, які могли бути причетні до злочину. Потім під час допиту використовувалася машина для друку з пам'яттю. Всім підозрюваним показали фотографії знаряддя вбивства. У одного з них зареєстрували сплеск мозкових хвиль P300.

"Це означало, що він згадав про інструмент", — пояснив аль-Хаммаді.

На підставі звіту, створеного машиною, поліція допитала підозрюваного, який потім зізнався в злочині. Поліція Дубая повідомила, що національні кадри і експерти в галузі судової психології навчаються використанню нової технології вже більше року. І це був перший реальний випадок, який вони вирішили переважно за допомогою машини.

Як повідомляло видання "Коментарі", поліція затримала кондитера за непристойні кекси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини