Зеленський просить ЗРК Patriot. Що це за зброя

Україна отримує від США та союзників все більше якісної та нової зброї. Проте, не вся військова техніка може бути відправлена в Україну. ЗРК Patriot одна з таких систем.

Після ракети, яка впала на територію Польщі, країна отримала від Німеччини ЗРК Patriot. Після цього почались дискусії про розміщення такої військової техніки в Україні, а Зеленський прямо заявив, про необхідність ЗРК Patriot в Україні. Наразі це одна з найефективніших систем протиповітряної та протиракетної оборони, які використовують сили НАТО. Про те, на що здатна ця зброя повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Army Recognition.

Patriot – це протиповітряна система захисту типу "земля-повітря", що виготовляється в США компанією Raytheon. Назва ЗРК походить від радіолокаційної системи, яка є частиною цієї зброї. Серцем системи є радар AN/MPQ-53, повна назва якого Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target, тобто скорочено PATRIOT.

Більшість ЗРК Patriot розміщено в США, але також ця система доступна в Ізраїлі, Німеччині, Марокко, Південній Кореї, Японії, та після вибухів поблизу польського кордону у Польщі.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot потрапили на американське озброєння в 1981 році, та показали свою ефективність під час війни в Перській затоці, вони успішно захищали американські сили від балістичних ракет.

Один з головних компонентів ЗРК Patriot є вдосконалений радар. Завдяки своїм характеристикам він може виявляти невеликі цілі, балістичні ракети, а також літаки-неведимки.

Однією з переваг системи Patriot є її висока мобільність. ЗРК готовий до роботи за кілька годин, а всі його компоненти монтуються на напівпричепах або спеціальних вантажівках. Ракетна установка може нести чотири ракети PAC-2 або шістнадцять ракет PAC-3.

Ракети PAC-2 мають дальність польоту до 160 км, а снаряди PAC-3 вражають балістичні ракети на відстані до 35 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну відправили сучасні системи ППО.

Також "Коментарі" писали про важке озброєння, яке Німеччина відправить в Україну на початку весни.