Японець створив їстівний пластик, щоб захистити оленів

Олені зможуть харчуватися особливим їстівним пластиком, який не завдасть їм шкоди

Японець вирішив знайти рішення проблеми з пластиком, зробивши "їстівний" пластик, щоб захистити священного оленя свого міста. Про це повідомляє WION.

Хидетоші Мацукава з японського міста Нара виявив, що олені вмирають після того, як з'їдають пластикові пакети, залишені туристами. В Нара, на півдні центральної частини Хонсю, водиться кілька сотень оленів. Це популярне туристичне місце в країні.

Мацукава об'єднався з місцевим виробником паперу в Нарі, щоб розробити папір під назвою "Шікагамі". Він зроблений з рисових висівок і молока. На його думку, такі пакети були б безпечні для оленів.

Японець розповів, що пакети також перевірені на безпеку для вживання в їжу. Нова розробка допоможе захистити популяцію оленів в місті, яка сильно постраждала через споживання викинутого людьми пластика.

Нещодавно проведене дослідження показало, що на дні океанів, ймовірно, знаходяться 14 мільйонів тонн пластикових деталей. Мікропластік має діаметр 5 мм або менше і зазвичай утворюється після відділення від більших пластикових предметів.

Як повідомляло видання "Коментарі", пошукова система допоможе очистити моря і океани від пластику.