Вперше в історії iPad зберуть за межами Китаю

Про перенесення виробництва iPad і MacBook повідомило джерело, яке побажало залишитися неназваним

За повідомленнями джерела в ланцюжку поставок, виробник високотехнологічної продукції Foxconn вперше переносить частину виробництва iPad за межі Китаю. У звіті говориться, що деякі iPad будуть вироблятися у В'єтнамі, починаючи з першої половини наступного року.

Apple вже давно диверсифікує виробництво iPhone в ряді країн, при цьому значення Індії як виробничого центру зростає, але Foxconn поки збирає iPad тільки в Китаї.

Foxconn перевезе частину iPad і MacBook в зборі з Китаю до В'єтнаму за запитом Apple, сказав чоловік, знайомий з даним проєктом, оскільки американська компанія диверсифікує виробництво, щоб мінімізувати вплив китайсько-американської торгової війни. Foxconn будує складальні лінії для планшетів Apple iPad і ноутбуків MacBook на своєму заводі у В'єтнамі на північному сході провінції Бакджанг.

Перенесення виробництва iPad до В'єтнаму стане першим випадком, коли Foxconn збирає пристрої за межами Китаю. У звіті говориться, що Apple здійснила цей крок через побоювання з приводу надмірної залежності від Китаю як виробничого центру. Хоча напруженість у відносинах з Китаєм, ймовірно, знизиться після відходу Трампа з поста президента в січні, торгова війна, ймовірно, послужила тривожним сигналом для компанії, прискоривши плани щодо подальшої диверсифікації її ланцюжків поставок.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple заплатить 113 млн доларів за навмисне уповільнення роботи iPhone.