Головна Новини HI-tech технології Вперше в історії: штучний інтелект показав свою надійність в якості другого пілота
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії: штучний інтелект показав свою надійність в якості другого пілота

Система штучного інтелекту ARTUμ навчилася чітко виконувати всі обов'язки другого пілота

17 грудня 2020, 17:29
Поділіться публікацією:

Штучний інтелект замінив другого пілота літака-шпигуна U-2 Dragon Lady під час випробувального польоту. Вперше штучний інтелект був використаний таким чином на борту військового літака США.

Вперше в історії: штучний інтелект показав свою надійність в якості другого пілота

ФОТО: Daily Mail

"ВВС вперше використовували штучний інтелект в якості робочого члена екіпажу на борту військового літака, 15 грудня", — йдеться в заяві ВПС США. Також говориться, що цей політ став "великим кроком вперед для національної оборони в цифрову епоху".

Алгоритм штучного інтелекту, відомий як "ARTUμ", був розроблений дослідниками Федеральної лабораторії бойового управління ВПС U-2. У заяві йдеться, що система штучного інтелекту була "навчена виконувати конкретні завдання в польоті, які в іншому випадку виконував би пілот".

Під час тренувального польоту у вівторок алгоритм ARTUμ діяв спільно з офіцером ВПС, який пілотував літак. Система ШІ "відповідала за використання датчиків і тактичну навігацію".

"Разом вони виконали розвідувальну місію під час імітації ракетного удару. Основна відповідальність ARTUμ полягала у виявленні ворожих пускових установок, в той час як пілот виглядав ворожі літаки, обидва використовували радар U-2", — йдеться в заяві ВВС.

Офіційні особи ВПС назвали тренувальний політ у вівторок великим досягненням.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект почне синхронно перекладати і озвучувати відео голосом оригіналу. Papercup, британський стартап в галузі штучного інтелекту, який розробив мовну технологію, яка перекладає голоси людей на інші мови і вже використовується в відео- і телеіндустрії, зібрав 8 мільйонів фунтів стерлінгів фінансування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини