Влада Китаю висловила свою позицію щодо ситуації навколо TikTok

Уряд Китаю упевнений, що продаж TikTok погано позначиться на репутації держави

З наближенням крайнього терміну заборони TikTok в США ситуація загострюється, оскільки китайський уряд, як повідомляється, зайняв позицію, згідно з якою він вважає за краще б, щоб діяльність додатку в США була закрита, а не продана американській компанії. Про це повідомляє видання 9TO5Mac.

Пекін виступає проти примусового продажу операцій TikTok в США його китайським власником ByteDance і волів би, щоб додаток для коротких відео був закритий в Сполучених Штатах, заявили в п'ятницю три людини, безпосередньо обізнаних про цю ситуацію.

Китайські офіційні особи вважають, що примусовий продаж зробить і ByteDance, і Китай слабкими перед лицем тиску з боку Вашингтона, повідомили джерела на умовах анонімності, враховуючи делікатність ситуації.

Зі свого боку, ByteDance, материнська компанія TikTok, заявила, що "китайський уряд ніколи не пропонував йому закрити TikTok в США або на інших ринках".

Проте, ця інформація може бути правдивою, оскільки стало відомо, що ByteDance більш активно проводить операцію з реструктуризації з урядом США, щоб уникнути заборони, замість того, щоб прийти до угоди про продаж деяких зі своїх операцій TikTok.

Як повідомляло видання "Коментарі", Трамп назвав крайні терміни для TikTok.