Військові США розповіли про хакерську армії Північної Кореї

Хакери Північної Кореї діють в рамках чотирьох підрозділів і контролюються відділом Бюро 121

Звіт, представлений армією США, показує, що на Північну Корею нині працює понад 6000 хакерів, розміщених в таких країнах, як Білорусь, Китай, Індія, Малайзія, Росія та інші. Про це повідомляє Сointelegraph.

Операції чотирьох хакерських підрозділів контролюються Бюро 121, відділом керівництва ведення кібервійни країни-вигнанця. У звіті, який отримав назву North Korean Tactics, передбачається, що хакери не здійснюють кібератаки виключно з самої Північної Кореї, оскільки в країні відсутня IТ-інфраструктура для розгортання масових кампаній.

"Підрозділ по боротьбі з фінансовими злочинами", під назвою Bluenoroff Group, налічує близько 1700 членів і займається крипто-злочинами, "концентруючись на довгостроковій оцінці та використанні вразливостей ворожих мереж". Найвідоміша організація, Lazarus Group, провела безліч гучних зломів криптовалютних бірж і запустила шкідливе ПО WannaCry в період з 2016 по 2017 рік. Вона також стояла за сумнозвісним зломом Sony Pictures.

Місія цього угруповання полягає в тому, щоб "створити соціальний хаос, атакувавши вразливі місця ворожих мереж, якщо це буде наказано режимом". Однак армія США не змогла оцінити, скільки хакерів в підрозділі.

У березні Управління по контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наклало санкції на двох громадян Китаю, обвинувачених у відмиванні криптовалюти, вкраденої у 2018 році в результаті злому, пов'язаного з Lazarus Group. OFAC звинуватило затриманих в посібництві "зловмисній кібернетичній діяльності".

Згідно з останніми повідомленнями, кіберзлочинці з Північної Кореї підозрюються у використанні прихованих приватних монет для конвертації вкрадених коштів у готівку.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.