Головна Новини HI-tech технології Відповідь не змусила себе чекати: TikTok подав до суду на адміністрацію Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідь не змусила себе чекати: TikTok подав до суду на адміністрацію Трампа

TikTok заявляє, що влада США не дала соціальній мережі захистити себе щодо звинувачень в загрозі національній безпеці

25 серпня 2020, 10:30
Поділіться публікацією:

У понеділок TikTok подав до суду на адміністрацію Трампа у відповідь на те, що, на думку компанії, є "сильно політизованим" розпорядженням, спрямованим на заборону використання сервісу коротких відео в США. Про це повідомляє CNN.

Відповідь не змусила себе чекати: TikTok подав до суду на адміністрацію Трампа

Цей позов знаменує собою серйозну ескалацію боротьби між президентом Дональдом Трампом і популярною соціальною мережею TikTok, яка має 100 мільйонів користувачів у США і належить китайській компанії ByteDance.

TikTok заявив у федеральному суді Каліфорнії, що адміністрація президента не дала компанії шанс захистити себе від звинувачень в тому, що вона становить загрозу для національної безпеки. У позові стверджується, що указ Трампа незаконно спирається на закон про надзвичайні повноваження, який не стосується TikTok.

Судовий позов TikTok демонструє рішучі зусилля щодо запобігання заборони сервісу коротких відео з боку адміністрації Трампа, яка дала компанії можливість до 20 вересня усунути побоювання з приводу того, що додаток може "дозволити Комуністичній партії Китаю доступ до особистих даних американців".

TikTok раніше заявляв, що зберігає дані про своїх американських користувачів в США і Сінгапурі та відмовиться від будь-якого запиту уряду Китаю на надання даних цих людей.
Як повідомляло видання "Коментарі", на TikTok знайшовся покупець в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини