Вчитися стало краще, вчитися стало веселіше: Viber представив нову функцію

Розробники впевнені, що новий інструмент буде корисний всім учасникам дистанційного навчання

Компанія Rakuten Viber продемонструвала оновлення, яке повинно допомогти учням краще засвоювати шкільний матеріал. Суть оновлення полягає у введенні режиму опитування в групових спільнотах і чатах. Про це повідомляє Технофан.

Алгоритм створення опитувальника: вибрати чат або спільноту; клікнути на іконку "Створити опитування" в нижній частині екрана; вибрати режим вікторини, ввести необхідні питання і варіанти відповідей; вказати правильну відповідь і клікнути на "Створити".

Учасники опитування отримають можливість бачити кількість респондентів, що приєдналися до дослідження. Правильна відповідь і витрачений на роздуми проміжок часу буде видно тільки після кліка на один із запропонованих варіантів.

Автор опитування буде бачити відповіді кожного респондента лише в групових чатах. При розміщенні опитування в групових спільнотах, творець топіка побачить тільки відсоток правильних відповідей. Новий інструмент, за словами представників Rakuten Viber, "піде на користь" всім учасникам дистанційного навчання.

Поширена в наші дні "карантинна освіта" спонукала розробників месенджера на розробку широкого спектра додаткових інструментів для вчителів, дітей і батьків. Поміж опцій, які планується впровадити, "нагадування" про необхідність виконати те чи інше завдання, стікери і GIF-файли для того, щоб зробити навчальний процес більш захопливим і менш формальним, а також символьні реакції на повідомлення, відеоповідомлення, голосові меседжі й так далі.

Як повідомляло видання "Коментарі", на iPhone припинив працювати Viber.