Вчені створили додаток для вивчення мозку, він працює за принципом Tinder

Популярний додаток для знайомств послужив основою для нової технології дослідження мозку

Дослідники з Кардіфського університету запозичили ідеї з популярних додатків для знайомств, зокрема Tinder, щоб навчити добровольців визначати неякісні знімки мозку. З новим додатком тисячі сканованих зображень дослідження можна аналізувати набагато швидше, що допоможе в ряді досліджень.
Величезний масштаб різних досліджень означає, що вченим доводиться робити десятки тисяч сканувань - і не всі з них хороші. Так само, як ми можемо зробити поганий знімок, якщо наші руки тремтять або палець потрапляє в об'єктив, пацієнти можуть рухатися в скануючому апараті в самий невідповідний момент. Ефект той же - від зображення мало користі. Окремий експерт може працювати кілька годин, щоб переглянути кожне відскановане зображення і вирішити, чи достатньо вона є придатною для використання в дослідженнях.
Тут на допомогу приходить новий додаток, розроблений Кардіфським університетом та Національною академією програмного забезпечення. Використовуючи реальні зображення мозку пацієнтів з хворобою Альцгеймера, додаток навчає добровольцям розпізнавати правильну форму склепіння на відсканованому зображенні.
Додаток називається Neuroswipe і все ще знаходиться в стадії розробки. Поки проєкт доступний тільки у вигляді веб-додатку, але в майбутньому додаток може бути розширений для використання в великомасштабних дослідженнях за участю тисяч пацієнтів.
Як повідомляло видання "Коментарі", білоруські вчені створили біочіп для вивчення мозку.