В Україні запустили арт-проект з використанням 3D-технологій

Театральні постановки будуть проходити з інтеграцією в них 3D копій акторів і декорацій

В Україні запустили інноваційний арт-проект "Театр 360 градусів", який вперше покаже відеоверсії театральних постановок з інтеграцією в них 3D копій акторів і декорацій. Це унікальний випадок для України, коли сучасні технології об'єднуються зі сценічним мистецтвом. Про це повідомляє УНІАН.

Першою онлайн покажуть постановку "Камінний господар" київського Театру на Подолі на основі поетичної драми Лесі Українки в інтерпретації українського режисера Івана Уривський. "Театр 360 градусів" покаже 10 перших прем'єр вистави безкоштовно. Перший онлайн-показ пройде вже 17 листопада. Далі онлайн-вистави будуть проходити кожен день.

Ініціаторами проекту стали відома українська актриса Даша Малахова і продюсер Наталя Чижова. Організатори ставлять перед собою амбітну мету: зробити театр доступним, об'єднавши театр і сучасні технології в новий вид візуального мистецтва.

Організатори розповіли, що світовий та український театр переживають складний період через пандемію COVID-19. Тому зараз украй важливо привернути увагу громадськості до режисерів і акторів, які створюють яскраві, авангардні вистави, але знають їх практично тільки театрали.

Нагадаємо, що через карантин робота театрів була серйозно обмежена. На сьогоднішній день їм не можна заповнювати глядацький зал повністю. У Харкові, який потрапив в червону зону, театри на сьогоднішній день взагалі закриті.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Німеччині будинок вперше надрукують на 3D-принтері .