В Україні запрацював єдиний екологічний вебпортал "ЕкоСистема"

Ресурс буде функціонувати виключно за принципом paperless

Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про єдину екологічну платформу "ЕкоСистема", який визначає її як загальнодержавну екологічну автоматизовану інформаційно-аналітичну систему. Тепер "ЕкоСистема "- це офіційний національний вебпортал, єдине джерело екологічної інформації та єдина точка отримання екологічних адмінпослуг. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець.

Чиновник зазначив, що "ЕкоСистема" створена з метою забезпечити доступ до інформації, що стосується екології, а також ефективну електронну взаємодію між представниками бізнесу та державою.

Стрілець повідомив, що в подальшому "ЕкоСистема" буде містити:

- 172 відкритих реєстру екологічних даних;

- 29 електронних послуг в галузі захисту навколишнього середовища;

- інтегровані ресурси, один з яких дозволить познайомитися з природними пам'ятками України;

- Національний реєстр викидів і перенесення забруднювачів.

Ресурс буде функціонувати виключно за принципом paperless.

Для бізнесу це означає, що тепер буде неможливо "втратити" документ або підробити дані, як і подати неповний їхній пакет. "ЕкоСистема" зводить корупційні ризики до мінімуму, а кожен крок держави і підприємця фіксується.

Для громадян із запуском ресурсу будуть доступні відкриті й верифіковані дані про навколишнє середовище в будь-який час, в перспективі - без потреби подавати запити на інформацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова Рівненської ОДА Віталій Коваль розповів про екологічні проблеми в регіоні