Українець обікрав відомого техногігантата на 10 мільйонів доларів

Після відбування терміну ув'язнення Володимир Квашук може бути депортований в Україну

Колишній інженер-програміст Microsoft, арештований за крадіжку у компанії понад 10 мільйонів доларів, засуджений до дев'яти років позбавлення волі.

Суд присяжних визнав, що обвинувачений Володимир Квашук скоїв 18 тяжких злочинів. Сюди входило п'ять пунктів звинувачення в шахрайстві з використанням електронних засобів, шість пунктів звинувачення у відмиванні грошей, два пункти звинувачення в крадіжці особистих даних при обтяжуючих обставинах, два пункти подачі неправдивих податкових декларацій і один пункт в кожному з випадків шахрайства з використанням пошти, шахрайства з пристроями доступу та отримання доступу до захищеного комп'ютера надалі.

Квашук працював підрядником Microsoft, перш ніж стати співробітником в серпні 2016 року. Потім він був звільнений в червні 2018 року, після того, як компанія виявила його дії, спрямовані на крадіжку.

Згідно з матеріалами справи і свідченнями в суді, під час роботи Квашука в Microsoft він використовував свої права на тестування для крадіжки "збереженої валюти", такої як цифрові подарункові карти. Потім він перепродав ці товари в Інтернеті, використовуючи виручені кошти для купівлі будинку на березі озера за 1,6 мільйона доларів і автомобіля Tesla за 160 000 доларів, повідомило міністерство юстиції.

Разом з тюремним ув'язненням, Квашук також повинен виплатити 8,3 мільйона доларів як компенсацію та може бути депортований в Україну після відбуття тюремного ув'язнення.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали передвиборний сайт Дональда Трампа.