Головна Новини HI-tech технології У США розроблена унікальна модель серця: не обійшлося без 3D-принтера
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розроблена унікальна модель серця: не обійшлося без 3D-принтера

Нова 3D-розробка допоможе хірургам бути більш підготовленими до реальних операцій

25 листопада 2020, 13:47
Поділіться публікацією:

Повнорозмірні реалістичні моделі людських органів можуть допомогти хірургам тренуватися і практикуватися, перш ніж вони зможуть розрізати реального пацієнта. Однак було складно створити недорогі моделі розмірів, складності та матеріалу, що імітують людські органи. Тепер дослідники з ACS Biomaterials Science & Engineering розробили спосіб 3D-друку повнорозмірної моделі серця пацієнта.

У США розроблена унікальна модель серця: не обійшлося без 3D-принтера

ФОТО: Medical Хpress

Сучасні методи 3D-друку використовуються для створення повнорозмірних моделей органів, але матеріали, як правило, не відтворюють відчуття або механічні властивості натуральних тканин. А м'які, схожі на тканини матеріали, такі як силіконові каучуки, часто руйнуються при 3D-друку в повітрі, що ускладнює відтворення великих і складних структур.

Еман Мірдамаді, Адам Файнберг і його колеги недавно розробили технологію, яка називається оборотним впровадженням суспендованих гідрогелей довільної форми (FRESH), яка включає тривимірний друк м'яких біоматеріалів в желатиновій ванні для підтримки тендітних структур. Однак раніше метод був обмежений невеликими об'єктами, тому дослідники хотіли адаптувати його до повнорозмірних органів.

У США розроблена унікальна модель серця: не обійшлося без 3D-принтера - фото 2

Першим кроком команди було показати, що альгінат, недорогий матеріал, зроблений з морських водоростей, має такі ж матеріали та механічні властивості, що і серцева тканина. Потім дослідники наклали шви на шматок альгінату, який тримався навіть в розтягнутому стані. Це дозволяє припустити, що хірурги можуть практикувати зшивання моделі серця, зробленої з цього матеріалу.

За словами дослідників, цей метод також може бути застосований для друку інших реалістичних моделей органів, таких як нирки або печінка.

Як повідомляло видання "Коментарі", пацієнту пересадили серце, яке пережило перед операцією справжні "пригоди".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини