TikTok готується протистояти адміністрації Трампа

Компанія ByteDance намагається оскаржити постанову адміністрації Трампа, що вимагає відмовитися від TikTok

ByteDance, китайська материнська компанія додатку для обміну відео TikTok, пізно ввечері у вівторок подала петицію до Апеляційного суду США, оскаржуючи постанову адміністрації Трампа, яка набирає чинності в четвер і вимагає від неї відмовитися від TikTok.

Президент Дональд Трамп наказом від 14 серпня наказав ByteDance продати додаток протягом 90 днів, термін закінчується в четвер.

"Зіткнувшись з постійними новими запитами та відсутністю ясності щодо того, чи будуть прийняті наші пропоновані рішення, ми запросили 30-денне продовження, яке прямо дозволено в наказі від 14 серпня. Без продовження у нас немає іншого вибору, крім як подати до суду клопотання для захисту наших прав", - йдеться в заяві TikTok.

Білий дім і Казначейство від коментарів відмовилися. У Мін'юсті не відразу дали коментар. Адміністрація Трампа стверджує, що TikTok є проблемою для національної безпеки, оскільки особисті дані користувачів з США можуть бути отримані урядом Китаю. TikTok, у якого понад 100 мільйонів користувачів у США, заперечує звинувачення.

У петиції згадуються Трамп, генеральний прокурор Вільям Барр, міністр фінансів Стівен Мнучін і Комітет з іноземних інвестицій в Сполучених Штатах (CFIUS) - міжвідомча комісія, яка розглядає певні операції з іноземними інвестиціями з міркувань національної безпеки.

Як повідомляло видання "Коментарі", зірку TikTok звинуватили в педофілії.