Суд скасував заборону Трампа на популярний додаток

Суддя вказав на порушення Першої поправки до Конституції США про свободу слова та зібрань

Суд у США заборонив адміністрації Трампа вимагати від Apple та Alphabet Google видалити додаток для обміну повідомленнями WeChat, який належить Китаю. Про це повідомляє Lenex Web.

Мировий суддя США Лорел Біллер з Сан-Франциско заявила у своїй постанові, що користувачі WeChat, які подали позов, вказали на серйозні порушення Першої поправки до Конституції США про свободу слова та зібрань.

У п'ятницю Міністерство торгівлі США видало наказ з посиланням на міркування національної безпеки заблокувати WeChat в американських магазинах додатків, а Міністерство юстиції закликало Біллер не блокувати цей наказ.

Попередня судова заборона Біллер також заблокувала розпорядження адміністрації Трампа, яке забороняло б інші транзакції з WeChat в Сполучених Штатах. Це могло б різко погіршити зручність використання сайту для поточних користувачів в США або потенційно зробити його непридатним для використання.

Аналітична компанія Apptopia повідомила на початку серпня, що WeChat має в середньому 19 мільйонів активних користувачів в день в США. Додаток популярний серед китайських студентів, американців, що живуть в Китаї, і деяких американців, які мають особисті або ділові відносини в Китаї.

Як повідомляло видання "Коментарі", Дональд Трамп схвалив угоду між TikTok і Oracle.