Головна Новини HI-tech технології Суд скасував заборону Трампа на популярний додаток
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд скасував заборону Трампа на популярний додаток

Суддя вказав на порушення Першої поправки до Конституції США про свободу слова та зібрань

21 вересня 2020, 13:46
Поділіться публікацією:

Суд у США заборонив адміністрації Трампа вимагати від Apple та Alphabet Google видалити додаток для обміну повідомленнями WeChat, який належить Китаю. Про це повідомляє Lenex Web.

Суд скасував заборону Трампа на популярний додаток

Мировий суддя США Лорел Біллер з Сан-Франциско заявила у своїй постанові, що користувачі WeChat, які подали позов, вказали на серйозні порушення Першої поправки до Конституції США про свободу слова та зібрань.

У п'ятницю Міністерство торгівлі США видало наказ з посиланням на міркування національної безпеки заблокувати WeChat в американських магазинах додатків, а Міністерство юстиції закликало Біллер не блокувати цей наказ.

Попередня судова заборона Біллер також заблокувала розпорядження адміністрації Трампа, яке забороняло б інші транзакції з WeChat в Сполучених Штатах. Це могло б різко погіршити зручність використання сайту для поточних користувачів в США або потенційно зробити його непридатним для використання.

Аналітична компанія Apptopia повідомила на початку серпня, що WeChat має в середньому 19 мільйонів активних користувачів в день в США. Додаток популярний серед китайських студентів, американців, що живуть в Китаї, і деяких американців, які мають особисті або ділові відносини в Китаї.

Як повідомляло видання "Коментарі", Дональд Трамп схвалив угоду між TikTok і Oracle.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини