Головна Новини HI-tech технології Шпигунські пристрасті: Північна Корея відправила зашифроване повідомлення через YouTube
commentss НОВИНИ Всі новини

Шпигунські пристрасті: Північна Корея відправила зашифроване повідомлення через YouTube

На YouTube-акаунті "Радіо Пхеньян" з'явилося відео із зашифрованим повідомленням, яке потім було видалене

29 серпня 2020, 23:18 comments1690
Поділіться публікацією:

На YouTube-акаунті північнокорейського державного "Радіо Пхеньян" було розміщено відео, в якому жінка-диктор читає дивне повідомлення з набором цифрових кодів. Потім відео видалили. Про це повідомляє Revyun.

Шпигунські пристрасті: Північна Корея відправила зашифроване повідомлення через YouTube

Відео під назвою 0100011001-001 триває одну хвилину. Диктор описала свій текст як "завдання з аналізу інформаційних технологій університету дистанційного навчання для агентів експедиції № 719".

Вона повторювала такі фрази, як "номер 23 на сторінці 564, номер 19 на сторінці 479, номер 20 на сторінці 694". Відео було переглянуто більше 5000 разів, перш ніж було видалене з каналу.

Південнокорейські журналісти назвали це "зашифрованим повідомленням" для спецагентів країни за кордоном. Це перший випадок, коли Північна Корея використовувала канал YouTube для відправки повідомлень своїм агентам, хоча, за повідомленнями південнокорейських ЗМІ, "Радіо Пхеньян" регулярно здійснює передачі такого типу з часів Холодної війни. Останній раз ці трансляції були 7 і 13 березня.

Як повідомляло видання "Коментарі", Північна Корея здивувала світ, випустивши власний смартфон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини