Спецслужби Ізраїлю запобігли грандіозній кібератаці на свою країну

Метою злочинців була система водопостачання Ізраїлю, що могло завдати шкоди багатьом громадянам

Керівництво ізраїльської служби з кібербезпеки заявило, що країна уникла великої кібератаки на свої системи водопостачання. Фахівці зазначили, що це була перша в історії кібератака, метою якої було вплинути на реальне повсякденне життя.

Ізраїль успішно запобіг велиій кібератаці, метою якої була система водопостачання країни. На думку експертів, за організацією атаки стояв один з головних ворогів Ізраїлю - Іран.

У спеціальному відеозверненні до CyberechLive Asia, цифрової міжнародної конференції з кібернетики, глава кібер-відділу Ігаль Унна заявив, що цей напад був "синхронізованою і організованою" спробою підірвати ключову національну інфраструктуру. "Якщо б погані хлопці досягли успіху у своїх намірах, ми зараз зіткнулися б, не встигнувши перемогти коронавірус, з дуже великим збитком для цивільного населення і браком води. А може й чимось гіршим, ніж це", - додав він.

За словами Унни, якби Національний кібер-директорат Ізраїлю не виявив цю атаку в режимі реального часу, хімічні речовини могли б бути змішані з джерелом води в країні в неправильних пропорціях, що призвело б до "шкідливих і жахливих" наслідків.

Унна також заявив, що спроба нападу на ізраїльські системи водопостачання була першим в історії випадком, коли головною метою було "завдати шкоди реальному життю, а не сектору ІТ або особистим даним".

Як повідомляло видання "Коментарі", китайська компанія підключити комп'ютер до мозку людини.