Головна Новини HI-tech технології Спецслужби Ізраїлю запобігли грандіозній кібератаці на свою країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецслужби Ізраїлю запобігли грандіозній кібератаці на свою країну

Метою злочинців була система водопостачання Ізраїлю, що могло завдати шкоди багатьом громадянам

29 травня 2020, 18:13 comments1724
Поділіться публікацією:

Керівництво ізраїльської служби з кібербезпеки заявило, що країна уникла великої кібератаки на свої системи водопостачання. Фахівці зазначили, що це була перша в історії кібератака, метою якої було вплинути на реальне повсякденне життя.

Спецслужби Ізраїлю запобігли грандіозній кібератаці на свою країну

Ізраїль успішно запобіг велиій кібератаці, метою якої була система водопостачання країни. На думку експертів, за організацією атаки стояв один з головних ворогів Ізраїлю — Іран.

У спеціальному відеозверненні до CyberechLive Asia, цифрової міжнародної конференції з кібернетики, глава кібер-відділу Ігаль Унна заявив, що цей напад був "синхронізованою і організованою" спробою підірвати ключову національну інфраструктуру. "Якщо б погані хлопці досягли успіху у своїх намірах, ми зараз зіткнулися б, не встигнувши перемогти коронавірус, з дуже великим збитком для цивільного населення і браком води. А може й чимось гіршим, ніж це", — додав він.

За словами Унни, якби Національний кібер-директорат Ізраїлю не виявив цю атаку в режимі реального часу, хімічні речовини могли б бути змішані з джерелом води в країні в неправильних пропорціях, що призвело б до "шкідливих і жахливих" наслідків.

Унна також заявив, що спроба нападу на ізраїльські системи водопостачання була першим в історії випадком, коли головною метою було "завдати шкоди реальному життю, а не сектору ІТ або особистим даним".

Як повідомляло видання "Коментарі", китайська компанія підключити комп'ютер до мозку людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини