Рятувальники вперше діють за підтримки супутників Starlink

Рятувальники отримали можливість використовувати сім терміналів SpaceX для доступу до супутників Starlink

Служби екстреного реагування в Вашингтоні вперше використовують Інтернет, наданий супутниками Starlink компанії SpaceX, для зв'язку з жителями, які перебувають в зоні лісових пожеж. Про це повідомляє видання Tech2.

Компанія Ілона Маска надала в оренду сім терміналів для доступу до своїх супутників Вашингтонського відділу управління в надзвичайних ситуаціях (WEMD). За допомогою супутників сільські райони підключаються до Інтернету, тим самим прискорюючи рятувальні роботи.

Співробітник з питань громадської інформації WEMD Стівен Фрідріх поспілкувався c CNN і розповів, як WEMD вже зв'язалася зі SpaceX і обговорювала з компанією питання про поліпшення доступу до надійнішого Інтернету в сільській місцевості, коли в сільському містечку Малден на сході Вашингтона сталася руйнівна лісова пожежа.

За даними шерифа округу Уітмен, близько 80 відсотків будівель у Малдені були "повністю зруйновані" в результаті стрімкої лісової пожежі, що виникла в цьому район 7 вересня. Після цього були відкриті орендовані термінали для спілкування з жителями через Інтернет.

Підрозділ з управління надзвичайними ситуаціями опублікувало фотографії руйнувань і того, як термінали виявилися корисними, завдяки супутникам SpaceX. На це Маск написав, що він радий, що SpaceX змогла допомогти, і що компанія "приділяє пріоритетну увагу службам екстреного реагування та місцям, де взагалі немає підключення до Інтернету".

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX запустила ще 60 супутників Starlink.